Koulun historiaa
 
Kuva kertoo ja muistaa - tuhannen tuhatta koulumuistoa !

Kokoelma Sieppijärven koulun historiaa eri vuosikymmeniltä. Historialliset kertomukset on kirjoittanut opettaja Katariina Granat.
Kuvia eri vuosikymmeniltä on saatu kylän asukkaiden kuva-arkistoista.


Hyvin luisti...

Hyvin luisti ja hauskaa oli! Kouluun tuli syksyllä 1948 uusi opettaja, Veikko Piiroinen. Hänen kanssaan mentiin koulujenvälisiin hiihtokisoihin Kolariin. Kisan voitti Koskenniemen Senni (ens. oik.). Kuvasta puuttuu Pääkkölän Lassi, joka kuulemma yleensä voitti poikien sarjan… Kuvaan ovat ehtineet pojista Reijo ja Paavo Pohjantalo, Ilpo Piiroinen ja Esa Järvirova sekä tytöistä Senni Koskenniemi, Maija Isometsä, Aila Kemi, Irene Pääkkölä, Ulla Vaattovaara, Anna Kemi, Aira Vaattovaara, Helena Koskenniemi ja Raili Koskenniemi.

Pitkämatkaisten lukuvuosi 1948–1949 Savirannan koulussa Kolarissa. Tässä kuvassa olevien Sieppijärven pitkämatkaisten koulunkäyntiin liittyy se erityinen piirre, että heidän piti muuttaa vuodeksi Kolarin asuntolaan syksyllä 1948, vaikka Sieppijärvellä oli asuntola. Kuvasta löytyvät Sieppijärven Koivulasta ja kauempaakin kotoisin olevat Savirannan koulun oppilaat Irene Pääkkölä, Seija Immonen, Sulo ja Usko Uusimaa, Veli Unga sekä Bertta Satta.

Sieppijärven kansakoulu oli kunnan suurin aina 1970 –luvulle saakka. Sodan jälkeen 1945 koulu toimi kolmessa parakissa, kunnes uusi kansakoulu (kuvassa taustalla) valmistui vuonna 1950. Kuvassa näkyy myös asuntolarakennuksen päätyä. Koulun lisärakennusta alettiin rakentaa jo1954, mutta se valmistui vasta 1960 – eikä syy suinkaan ollut näissä miehissä. Kuva esittää valoisan välähdyksen koulun lisärakennustyömaalta vuonna 1954. Näkyvät lapio, ämpäri, rautakanki ja tiiliä; on muurauslaastia, letkua ja rakennusmiehiä. Kuvan on koululle lahjoittanut Mauno Taina.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.