Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOUS:
8.3.2009, sunnuntaina klo 19.00 -21.15 kyläyhdistyksen tiloissa Sieppijärven koululla.
Läsnä hallituksen jäsenet Kari Koivumaa, puheenjohtaja, Katariina Granat, sihteeri, Veikko Kylmämaa, Ossi Lappea, Emmi Vaattovaara ja Mikko Pääkkölä. Poissa Taisto Liikamaa.
1.
Puheenjohtaja avasi kokouksen. Sihteeri luki edellisen kokouksen pöytäkirjan. Läsnä olleet allekirjoittivat pöytäkirjan, joka näin oikeaksi todettiin.
2.
Sihteeri luki VPK:n lähettämän kirjeen paloaseman mahdollisesta lakkauttamisesta. Kirjeessä todettiin Sieppijärven VPK:n täyttävän tänä vuonna 60 vuotta. Paloasemalla oli pidetty helmikuun alussa kokous. Kokouksessa oli päätetty, että Sieppijärven paloasema lakkautetaan, ellei miehistöosastoon saada kaksi tai kolme jäsentä, jotka ovat iältään vähintään 25-vuotiaita lisää kuluvan vuoden aikana. Kyläyhdistys haluaa VPK:n toiminnan jatkuvan Sieppijärvellä, sillä nuoriso-osasto ja naisjaostokin toimivat aktiivisesti. Erityisiä keinoja miehistön hankkimiseksi kyläyhdistyksellä ei kuitenkaan ole. Voidaan ainoastaan tiedottaa asiasta ja tilanteen vakavuudesta.
3.
Kyläyhdistys päätti 13.3. järjestettävän Kuutamohiihdon käytännön järjestelyistä ja työnjaosta. Päätettiin hankkia munkit JutiCafesta, ja makkarat ja muut tarvikkeet Siwasta. Tarvikkeet toimitetaan moottorikelkoilla Wiljaamin kämpälle. Sovittiin hinnat: kylmä, itse paistettava makkara: 1 e kahvi + munkki 4 e
4.
Sihteeri luki Kolarin kotiseutumuseon museotyöntekijänä toimivan Hilkka Oksalan kirjeen. Oksala kirjoitti, että he valmistelevat yleishyödyllistä kehittämishanketta, jonka tavoitteena on saattaa Sieppijärven ulkomuseoalueen vanhin rakennus, Joen Tupa, näyttelykuntoon. Oksala mainitsi kirjeessään, että hankehakemus on tarkoitus jättää KKTM ry:lle eli Kyläkulttuuria Tuntureitten Maassa ry:lle. Tätä kautta mahdollisesti saatava Leader-rahoitustuki edellyttää kuitenkin myös yksityistä rahoitusosuutta. Oksala esittää, että kyläyhdistys osallistuisi hankkeeseen rahallisesti. Kyläyhdistys keskusteli asiasta ja piti hanketta hyvin tärkeänä. Kyläyhdistys toivoo, että hankkeeseen lähtee mukaan mahdollisimman moni yritys. Kyläyhdistys päätti osallistua Joen Tupa – hankkeeseen 50-100 eurolla riippuen siitä, tuleeko muita yksityisiä tahoja mukaan.
5.
Laestadius-polun Laavukirkko Kuurusenvaarassa on valmistunut ja avajaiset pidetty syksyllä 2006. Laavukirkko on rakennettu seurakunnan lahjoittamista puista. Kyläyhdistyksen hallitus keskusteli yhdistyksen vireillä olevasta rakennushankkeesta, jonka tavoitteena on rakentaa kota Laavukirkon
läheisyyteen. Hallitus päätti, että sihteeri päivittää kodan rakennuspuihin liittyvän lahjoituskysymyksen Kolarin seurakunnan kanssa. Sihteeri valtuutettiin pyytämään kopio mahdollisesta kirkkovaltuuston päätöksestä, joka liittyy rakennuspuiden lahjoittamiseen. Kyläyhdistyksellä on käytettävissä kirkkoneuvoston (25.8.2005) myönteinen päätös. Lisäksi sihteeri sai luvan kysyä, mikä anomus seurakunnalle on tehty vuonna 2007.
6.
Hallitus totesi, että Sieppijärvellä ei ole apteekin palveluja. Tarvittaisiin Lääkekaappi, jonka sijoituspaikaksi on jo kysytty kyläkauppaa, Siwaa. Hallitus valtuutti puheenjohtajan selvittämään asiaa myymälänhoitajan kanssa.
7.
Keskusteltiin kylällä järjestettävistä pienistä ulkoilmatapahtumista vuoden mittaan. Päätettiin järjestää Tammen laavulle myöhemmin keväällä päivätilaisuus, ehkä pilkkitapahtuma kahvitteluineen.
8.
Kyläyhdistyksen hallitus keskusteli Sieppijärven kyläsivujen (www.sieppijarvi.fi) kehittämisestä. Sivuista halutaan ajankohtaiset, elävät ja kaikkia kylän toimijoita palvelevampi. Hallitus päätti, että puheenjohtaja ja sihteeri keskustelevat hankkeesta sivujen nykyisen webmasterin, Ari Ungan kanssa.
9.
Laavukirkon vihkiäisistä (2006) on tehty kuvaromppu (Kari Pudas). Mikäli kuvarompussa on kuvia, jotka haluttaisiin julkaista kylän nettisivuston Laestadius-sivuilla, sihteeri hankkii oikeudenomistajan (Pudas) luvat julkaisemiin.
10.
Puheenjohtaja päätti kokouksen noin 21.15.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.