Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOUS
tiistaina 30.7.2009 klo 19.00–20.50 kyläyhdistyksen tiloissa Sieppijärven koululla.
Läsnä hallituksen jäsenet: puheenjohtaja Kari Koivumaa, sihteeri Katariina Granat, Veikko Kylmämaa, Ossi Lappea, Emmi Vaattovaara ja Taisto Liikamaa.
1. Rökäs2009
Kuultiin sihteerin tekemä yhteenveto 11. heinäkuuta 2009 järjestetystä Rökäs2009 – kesätapahtumasta. Tapahtumaan kuuluivat melonta Vaattojärveltä Sieppijärvelle tai Koivumaahan, Rökäsmarkkinat ja melajuhla. Tapahtumapaikkana toimi Sisuntalo.
Melontaan oli ottanut osaa 90 melojaa. Onnettomuuksia tai havereita ei ollut sattunut. Melojien ensimmäinen etappi oli ollut taukopaikkana erinomaisesti toiminut Wiljaamin niittykämppä. Niittykämpällä olivat talkoilleet Erja Hurskainen, Susanna Rantapää ja Heimo Hietanen. Talkooväen venekuljetuksista oli huolehtinut Tauno Jesiöjärvi. Niittykämpällä myynnissä olleet kahvi ja lätyt olivat saaneet kiitosta. Myyntituotto oli ollut erinomainen.
Sieppijärven uimarannalla melojia oli ollut vastassa Sieppi-Äijä. Hän oli ohjannut ihmisiä Sisun talolle, jossa kyläyhdistys oli myynyt mm. porokeittoa. Sisun pihalla oli ollut markkinakojuja myyjineen, joita oli kymmenkunta. Sieppi-Äijän tehtävän oli hoitanut Ahti Hiltunen. Sisuntalon ja koulun keittiöissä olivat työskennelleet Elise Alavuotunki, Maikku Kauhanen, Kaisa Uusitalo, Virpi Alanentalo ja Vuokko Niva. Keitto oli saanut melojien hyväksynnän ja naiset olivat tehneet erinomaisen tuloksen kovalla työllä ja ystävällisellä palvelulla. Talkoolaisia olisi saanut olla muutama enemmän.
Sieppijärven myyntipöydästä Rökäsmarkkinoilla olivat huolehtineet Piritta Unga ja Pertta Filppa sekä Liisa Virtanen ja Liisa Kuru, jotka olivat myyneet omasta ja kyläyhdistyksen puolesta valokuvista tehtyjä maisemakortteja. Kaiken kaikkiaan tämän Rökäksen ns. ”hittituote” oli ollut ns. Rökäs-paita (”No son Sieppijärvi”).
Rökäs-tapahtuman tulot muodostuivat etukäteen maksetuista ilmoittautumismaksuista (90x20 eur), Wiljaamin kämpän myynnistä, Sieppijärvi-paitojen myynnistä, ruoka- ja kahvimyynnistä sekä Emmi Vaattovaaran myymistä arvoista. Menot puolestaan muodostuivat ruokaostoista, tuoteostoista (paidat, lippikset, Sieppi-Äijät, postikortit), ilmoituskuluista, vakuutusmaksuista ja erilaisista lupamaksuista (mm. kartat). Melojille jaetut kunniakirjat olivat Meri Tuuli Koivumaan tekemiä. Lippikset ja Sieppijärvi –paidat teki Pello Print Ky/Jarmo Konttaniemi. Melojien kesken arvotun lahjakortin (Rautia-Kolari, 600 eur) hankkivat Keijo Komulaisen aloitteesta kylän yrittäjät eli Juha Vanhanen, Lasse Rundgren, Erkki Uusimaa, Keijo Komulainen ja Seppo Rantapää. Lahjakorttiin osansa lahjoitti myös Rautia – Kolari.
Kaiken kaikkiaan Rökäs-tapahtuma tuotti kyläyhdistykselle sekä hyvää mieltä että rahallista tuloa. Talkooväki on kokoontunut heti tapahtuman jälkeisenä maanantaina, ja käynyt palautekeskustelun
Kaikki talkoolaiset olivat yhtä mieltä siitä, että mikäli kyläyhdistys järjestää Rökäksen myös ensi kesänä, he tulevat mukaan jo suunnitteluvaiheessa.
Päätös:
Rökäs-tapahtuman on ideoinut ja vuosina 1998-2005 toteuttanut Rökäs ry. jota kyläyhdistyksen näkemyksen mukaan ei ole purettu. Kyläyhdistyksen hallitus päätti kysyä Rökäs ry:ltä, onko se halukas järjestämään melontatapahtuman ensi kesänä. Hallitus päätti lähettää Rökäs ry:n puheenjohtajalle, Pentti Vaattovaaralle, pöytäkirjaotteen tästä päätöksestä. Hallitus haluaa vastauksen Rökäs ry:ltä mahdollisimman pian mutta viimeistään marraskuun loppuun mennessä, jotta ensi kesän suunnittelulle jää tarpeeksi aikaa.
2. Tapahtumakilpailu kylän elävöittämiseksi
Hallitus keskusteli kylän kehittämiseen liittyvästä kilpailusta, jota oli esitetty kylän nettisivulla. Todettiin, että Sieppijärven kylätoiminnan (ja kylän kehittymisen) suurin haaste on edelleenkin tekijöiden eli toimijoiden vähäisyys ja heidän ikärakenne, mutta että hyvistä kehittämisideoista ei tähän mennessä ole ollut pulaa. Esimerkiksi rakennusten osalta vielä osittain kesken oleva Laestadiuspolku –hanke on erinomaisena ideana toteutunut mutta kovin paljon se ei ole saanut ihmisiä näkyvästi ns. liikkeelle.
Päätös:
Hallitus päätti kylän elävöittämiseksi järjestää Laestadiuspolun tapahtumakilpailun. Kaikille avoimen kilpailun avulla etsitään paras idea tai suunnitelma Laestadiuspolulla järjestettävästä kylätapahtumasta. Hallituksen ajatuksena on, että jatkossa Sieppijärvellä olisi Rökäkseen liittyvä kesätapahtuma ja Laestadiukseen liittyvä syystapahtuma. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, ja kyläyhdistys palkitsee parhaan suunnitelman 200 euron setelillä.
3. Ruskaretken järjestäminen Laestadiuspolulle
Laestadiuspolku halkoo monimuotoista ”meän maisemaa”. Täällä ovat kyläläiset väylän molemmin puolin jo vuosisatojen ajan liikkuneet asioita toimittaen ja töitä tehden. Tänä päivänä entisöity Laestadiuspolku laavuineen on koko perheen retkeilykohde, jossa viihtyy yksin, kaksin tai isommassa porukassa. Sieppijärven koulun pihalta tulee Laavukirkolle matkaa noin 10 km ja Laavukirkolta Korkealehtoon noin 6 km. Koko vaellus Sieppijärveltä Lappeaan vie noin 6 tuntia.
Päätös:
Hallitus päätti järjestää kaikille avoimen, ensimmäisen ruskaretken Laestadiuspolulle lauantaina 12.9.2009 alkaen kello 9.00. Retki ei ole opastettu retki, vaan jokainen kulkee omaa tahtiansa sen matkan minkä haluaa. Taisto Liikamaa toimii kuitenkin kyläyhdistyksen puolesta ns. ”takamiehenä”. Hallitus päätti järjestää Laavukirkolle myyntipöydän, jossa on tarjolla makkaraa, kahvia ja kahvileipää. Päätettiin sopia muista yksityiskohdista lähempänä retkipäivää järjestettävässä kokouksessa.
4. Laestadiuspolun kartta ja Laestadiuspolun rakenteet –ohjausryhmä
Keskusteltiin varainhankinnasta sen verran, että haluttiin selvittää, miten ja mistä saadaan myyntiin Laestadiuspolun kartta Ylläksen vaellusreitti – karttojen tapaan. Otetaan yhteys kuntaan. Sieppijärveen liittyviä muita kylätuotteita (No Son Sieppijärvi -paitoja, Sieppi-Äijä, valokuvia, postikortteja, kyläkirjoja jne.) halutaan tuoda verkkomyyntiin kylän nettisivuille. Kehitellään ajatusta.
Merkittiin tiedoksi, että Laestadiuspolun rakenteet –hankkeen ohjausryhmän järjestäytymiskokous pidetään Sieppijärvellä 18.8.2009 klo 14.00. Kokouksen kutsuu koolle rakentamisen vastuuhenkilö Taisto Liikamaa. Kokouksessa valitaan johtoryhmän puheenjohtaja ja sihteeri ja päätetään muista ohjausryhmälle kuuluvista tehtävistä.
4. Kokouksen päättäminen
Saatiin käsiteltyä monia asioita ja tehtyä hyviä päätöksiä.
Puheenjohtaja päätti kokouksen juuri ennen Siwan sulkemisaikaa, 20.50.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.