Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOUS
maanantaina 7.9. 2009 klo 19.00–21.00 kyläyhdistyksen tiloissa Sieppijärven koululla.
Läsnä hallituksen jäsenet: puheenjohtaja Kari Koivumaa, sihteeri Katariina Granat, Veikko Kylmämaa, Ossi Lappea, Emmi Vaattovaara ja Mikko Pääkkölä.
1. Laestadiuspolun ruskaretki
Sovittiin lauantaina, 12.syyskuuta toteutettavan ruskaretken järjestelyistä. Retkestä on ilmoitettu Luoteis-Lapissa (3.9.09 ja 10.9.09) maksullisilla ilmoituksilla ja muistutettu Pidä mielessä – palstalla. Retki on maksuton ja Sieppijärveltä Lappeaan asti (n. 25 km) patikoiville tarjotaan myös autokyyti (Keijo Komulaisen taksi) takaisin. Laavukirkon viereiselle laavulle järjestetään eväsmyyntiä: makkaraa, munkkeja, kahvia, limsaa ja räiskäleitä, jotka Kari Koivumaa paistaa laavulla. Talkoolaisiksi taukopaikalle lähtevät Karin lisäksi Ossi Lappea, Emmi Vaattovaara, Mikko Pääkkölä ja Tuula Heikkilä. Paikalla on myytävänä myös No son Sieppijärvi – paitoja, Sieppi-Äijiä ja Rökäs-lippiksiä. Retkellä takamiehenä toimii Taisto Liikamaa. Retki alkaa aamulla klo 9.00.
2. Laestadiuspolkuun liittyvät kartat
Ylläksen matkailuyhdistys on toimittanut uuden kartan, Ylläksen kesäreittikartan. Laestadiuspolku ja Venejärvi-Kurtakon telatie ovat mukana tämän kartan takasivulla. Kartta on myynnissä 6 euron hintaan esimerkiksi Äkäslompolon Kellokkaassa.
Päätös:
Kyläyhdistys päätti selvittää kunnan kanssa, mitä mahdollisuuksia sillä olisi painattaa Laestadiuspolusta oma kartta ja myydä sitä. Polulla vaeltavia kulkijoita palvelisi kartta, josta löytyisivät kaikki polun lähiympäristön jängät, kaltiot, vuomat ja vaarat niiden omilla erityisnimillä. Karttaan laitettaisiin myös perusasioita kylästä ja Laestadiuspolusta. Todettiin, että kunnan Jarmo Jutilalta tilaamat Laestadiuspolun opasteet karttoineen eivät liene vielä valmiita.
3. Kotiseutumuseon Joentalo EU-hankkeeksi
Kyläyhdistys tukee Joentalo-hanketta, jonka tarkoitus on EU-rahoituksen avulla kerätä ja koota Joentaloon liittyvä olemassa oleva muisti- ja muu tieto, jotta museon vanhin rakennus, Joentalo voidaan kunnostaa historiallisesti oikealla tavalla ja jotta taloon saadaan rakennettua museotoiminnan vaatimukset täyttävä näyttely. Tarkoitus on kerätä taloon liittyvä perinnetieto ja tehdä siitä julkaisu. Kyläyhdistys kannattaa museon kehittämistä ja Joentalo – hanketta.
Päätös:
Kyläyhdistys päätti lähettää kunnanhallitukselle kirjeen ja pyytää, että Kolarin kunta tulisi omalla pienellä osuudellaan hankkeeseen mukaan. Koska kysymys on kunnan omasta kulttuuritoimen piiriin kuuluvasta hankkeesta, ei se etene ilman kunnanjohtajan nimikirjoitusta.
4. Museon puut
Kyläyhdistys merkitsi tiedoksi, että Kolarin kunta on myynyt kyläyhdistykselle hintaan 10 euroa kiintokuutio ne kotiseutumuseon alueella kaadetut puut, jotka kunta on poistanut, kun se teki museon ympärille muinaispolkua. Kyläyhdistys teki aloitteen puiden ostamiseksi. Puut käytetään kodan rakentamisessa.
3. Piimäkaltion kämppä
Piimäkaltio on pari kilometriä laavukirkolta Lappean suuntaan. Sinne on ollut tarkoitus rakentaa uusi kämppä, sillä entinen vanha kämppä on Laestadiuspolkuun nähden liian sivussa, polku ei kulje kämpän kautta. Vanhan kämpän omistajasta ei oltu varmoja. Selvitetään tämä,jotta voitaisiin hyödyntää ne laudat, joihin menneet sukupolvet ovat vuolleet nimikirjoituksiaan.
Päätös:
Kyläyhdistys päätti, että Aimo Filppa rakentaa Piimäkaltiolle uuden kämpän. Kyläyhdistys korvaa rakentamisesta aiheutuneet kulut, jotka Filppa laskuttaa.
5. Uuden pankkitilin avaaminen
Laestadiuspolun rakenteet on ns. EU-hanke, jonka varoin rakennetaan uusi mittava kota Laavukirkon maastoon. Kyläyhdistys hoitaa hankkeen rahaliikenteen niin, että hankkeen rahat eivät kulje nyt käytössä olevan tilin kautta. Tästä syystä päätettiin avata uusi tili osuuspankkiin. Päätettiin myös ostaa hankkeeseen liittyvät kirjanpitopalvelut tilitoimistolta.
Päätös:
Kyläyhdistyksen hallitus valtuutti puheenjohtajan avaamaan uuden tilin osuuspankkiin Laestadiuspolun rakenteet – hanketta varten.
6. Postin ja lääkekaapin palvelut
Sieppijärven kylältä puuttuvat posti ja lääkekaappi. Päätettiin ehdottaa Suomen Lähikauppa Oy:lle, että se kävisi neuvottelut postin kanssa palvelupisteen saamiseksi Sieppijärven Siwaan. Joka puolella Suomea posti on myös Siwassa. Tämän lisäksi päätettiin esittää Suomen Lähikauppa Oy:lle, että Sieppijärven Siwaan saataisiin myös apteekin järjestämät lääkekaappipalvelut. Koska Siwassa toimivat jo Matkahuollon My Pack – palvelu ja Veikkaus, toivoo kyläyhdistys, että Sieppijärven Siwa saisi lisää henkilökuntaa.
Päätös:
Kyläyhdistys päätti lähettää kirjeen Suomen Lähikauppa Oy:lle postin ja lääkekaapin saamiseksi kylälle.
7. Kylä auttaa ja välittää kriisissä
Lapin kylätoiminta ja SPR:n Lapin piiri järjestävät yhteistyönä Kylä auttaa ja välittää kriisissä – nimisen naapuriapuhankkeen. Hankkeeseen liittyvä ensimmäinen koulutusjakso järjestetään Rovaniemellä pe 18.9 ja la 19.9.09.
Todettiin, että tähän koulutukseen osallistuu sihteeri mutta toivotaan, että kylältä löytyisi muutama muu ihminen, joka lähtisi tähän vapaaehtoistoimintaan mukaan. Palataan asiaan seuraavassa kokouksessa, kun tietoa asiasta on enemmän ensimmäisen koulutusjakson jälkeen.
8. Hirvimiesten siunaustilaisuus Laavukirkolla
Keskusteltiin perjantaina 25.9.2009 Laavukirkolla järjestettävästä hirvimiesten siunaustilaisuudesta. Päätettiin ottaa yhteyttä riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajaan mahdollisen kahvitarjoilun (maksullisen) järjestämiseksi laavulla. Päätettiin, että sihteeri hoitaa asian.
9. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 21.00

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.