Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

KEHITTYVÄ SIEPPIJÄRVI RY VUOSI 2010

Kehittyvä Sieppijärvi ry on Sieppijärven kyläyhdistys, jonka tehtävänä on kehittää kylää, järjestää virikkeitä ja tapahtumia kyläläisille sekä toimia kylän ja kyläläisten edunvalvojana.

Rahan kerääminen erilaisilla tapahtumilla kylän yhteisiin hankkeisiin on myös tärkeää, koska kaikkiin hankkeisiin tarvitaan yleensä myös kylän oma rahoitusosuus. Kyläyhdistys tarvii jäseniä ja talkoolaisia, ilman heitä ei ole toimintaa eikä tapahtumia. Vuoden 2010 aikana kylänväki maksoi jäsenmaksuja yhteensä 610 euroa.
Tämä tarkoittaa yhdistyksellä olevan 61 jäsenluetteloon merkittyä maksavaa kyläyhdistyksen jäsentä. Kevään vuosikokouksessa 2010 kyläyhdistys palkitsi vuoden sieppiläisinä Liisa Virtasen ja Liisa Kurun aktiivisesta Laestadius polun ja sen ympäristön kuvaamisesta ja yhteistyöstä kyläyhdistyksen kanssa.
Samassa kokouksessa muistettiin myös 2009 syntyneitä sieppijärviläisiä lapsia ja heidän vanhempiaan. Kyläyhdistyksen hankkimia ” No son Sieppijärvi” kyläpaitoja on myyty varojen keräämiseksi, paitoja on edelleen myytävänä. Kyläyhdistys sai myös merkittävän rahallisen lahjoituksen toimintansa pyörittämiseen Ebba Vanhasen ja Helmi Lappean omaisilta, siitä suuri kiitos heille ! Ari Unga on toiminut kyläsivujemme verkkovastaavana ja kehittäjänä, hän rakensi meille 2010 uudet hienot Sieppijarvi.fi sivut.
Vuoden aikana järjestettyjä tapahtumia olivat Kuutamohiihto 2.4, uimarannan siivoustalkoot 11.6 ja Tammen laavun kyläjuhla 19.6.Laavukirkon kesätapahtumissa oltiin neljästi mukana ja Laestadiuspolun ruskavaellus järjestettiin 4.9. Metsälle lähtevien siunaustilaisuuteen 24.9 järjestettiin munkkikahvitarjoilu Kolarin riistanhoitoyhdistyksen tilauksesta ja adventin kuusensytytysjuhla järjestettiin ensimmäisenä adventtipyhänä yhdessä Sieppijärven koulun kanssa.
Laestadiuspolun rakenteet projekti on jatkunut kodan rakentamisella. Rakennuspuut sahattiin hirsiksi ja lautatavaraksi Sieppijärven asemalla talkooporukan avustuksella, syksyllä 2010 höylättiin osa lautatavarasta kattolaudoiksi.Kodan hirret ja lautavarat ovat kuivuneet kesän taapeleissa, mutta koska työmaalle ei saatu hirsimiehiä, kodan rakentaminen ei ole edennyt. Kyläyhdistys onkin tämän vuoksi hakenut Ely keskukselta 2 vuoden lisäaikaa projektille.
Kyläyhdistys on myös ostanut polttopuuta, joista osa tehetettiin valmiiksi klapeiksi ostopalveluna, mutta ylisuuret puut talkoiltiin klapeiksi ja vietiin kuivumaan uimarannan tulistelupaikalle. Suurin osa klapeista on varastoituna museon lähellä, josta kyläyhdistys toimittaa niitä Tammen laavulle ja Laavukirkolle kyläläisten ja vaeltajien käyttöön. Piimäkaltion kämpän hirret on Aimo Filppa veistänyt talkootyönä ja Marko Koivumaa on piirtänyt rakennuspiirustukset, joilla rakennuslupaa on sitten haettu ja saatu Kolarin kunnasta.
Rakentaminen jatkuu kesällä 2011 Kyläyhdistys on tehnyt myös aktiivista kylän edunvalvontaa. Keräsimme 142 nimeä adressiin jossa esitettiin, että kunta varaa rahaa Sieppijärven koulukiinteistön kuntokartoitukseen ja mahdollisiin homekorjauksiin. Lisäksi kutsuimme kyläläisiä ja virkamiehiä palaveriin elokuussa, kun lehtitietojen mukaan Sieppijärven koululaisia oltiin siirtämässä ainakin väliaikaisesti Kolariin. Olemme myös esittäneet monia ympäristötöitä Ely keskukselle kylämme viihtyvyyden parantamiseksi,
mutta jostain syystä kaikki yty työt jäivät toteutumatta. Asiasta on kirjelmöity Ely keskukselle. Kaiken kaikkiaan vuosi 2010 oli toiminnan näkökulmasta tosi vilkas ja antoisa, saatiin aikaseksi paljon hyvää ja näkyvääki. Talkooporukoita saimme mukaan hyvin, toivotaan että jatkossakin löytyy ihmisiä, jotka haluavat kehittää kyläämme ja tehdä työtä Sieppijärven puolesta.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.