Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

Toimintakertomus 2018 Kehittyvä Sieppijärvi ry/ Kari Koivumaa 20.1.2019

 

KEHITTYVÄ SIEPPIJÄRVI RY VUOSI 2018

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry on Sieppijärven kyläyhdistys, jonka tehtävänä on kehittää kylää, järjestää virikkeitä ja tapahtumia kyläläisille sekä toimia kylän ja kyläläisten edunvalvojana.

Rahan kerääminen erilaisilla tapahtumilla kylän yhteisiin hankkeisiin on myös tärkeää, koska kaikkiin hankkeisiin tarvitaan yleensä myös kylän oma rahoitusosuus.

Vuonna 2018 yhdistyksellä oli 66 jäsenmaksun maksanutta jäsentä.

Kevään 2018 vuosikokouksessa kyläyhdistys valitsi ja palkitsi vuoden 2017 Sieppiläisenä Sieppijärven Sisu Ry: n. Perusteluna oli seuran mahtavat talkoolaiset, he ovat järjestäneet Ylläksen kisat jo monena vuonna, nappulahiihtoja vuosittain, perinteisen Sieppihölkän, rullahiihdon Sm kisat, remontoineet seurantalonsa, liikuttaneet nuoria niin kuin vanhempiakin jo vuosikymmeniä.

Antero Pietilä ja Viljo Jussi ottivat vastaan kyläyhdistyksen luovuttaman kunniakirjan ja palkinnon.

Vuonna 2017 syntyi kylään 6 lasta, kyläyhdistys muisti heitä ja heidän vanhempiaan kunniakirjalla ja pienellä lahjalla. Kyläyhdistys on vuodesta 2014 lähtien laittanut listan Siwaan/K-Markettiin jokaiselle Sieppijärven koulupiiriin syntyvälle vauvalle, listoille kertyykin aivan mukavia summia vauvojen huomioimisesta.

Vuoden aikana järjestettyjä tapahtumia olivat pilkkikilpailut 7.4, vappukokon sytytysjuhla 30.4 ja pation asennustalkoot 31.5(Leader hanke) sekä avoimet kylät 9.6 Sieppijärven uimarannalla. Avoimet kylät tapahtumassa asennettiin uimalaiturit paikalleen ja siivottiin uimarantaa. Talkoiden päätteeksi nautittiin nokipannukahvit munkin kera. Meän kodan talkoissa 14.6 siivottiin kota ja tehtiin polttopuita. Laavukirkon monissa kesätapahtumissa oltiin mukana järjestämässä kahvitarjoilu, kyläyhdistyksen talkooporukkana toimi pääasiassa ”Sieppijärven enkelit”. Kuusensytytysjuhlaa vietettiin ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12 uuden koulun tiloissa.

Kyläyhdistys sai alkuvuodesta 2018 vihjeen, että Kesko oli hiljaisuudessa lopettamassa K-Market Sieppijärveä. Kyläyhdistys vetosi Keskon johtoon suoraan ja lisäksi kansanedustajien kautta, että kauppa saisi vielä jatkoa. Kesko kuitenkin oli tehnyt päätöksen kaupan lopettamisesta, joten kyläkaupan ovet sulkeutuivat keväällä 2018.

Kyläyhdistys aloitti nimilistan keräämisen uuden mahdollisen kauppiaan tukemiseksi ja rohkaisemiseksi perustamaan uuden kyläkaupan Sieppijärvelle. Listaan saatiinkin iso määrä nimiä, sitouduttiin käyttämään kyläkaupan palveluja, jos sellainen kylään saataisiin.

Kyläläisten suureksi yllätykseksi kauppiaspariskunta Tiina ja Jarmo Jutila perustivat heinäkuussa omistamaansa kiinteistöön Tiina Herkku nimisen kauppa/kahvila yrityksen.

Yrittäjä eli Ravela Oy/Ari Leinonen perusti Sieppijärvelle toisen kyläkaupan, joten nyt yllättäen oli Sieppijärvellä 2 kyläkauppaa!!

Piristysruiske Sieppijärvelle oli myös se, että Vaattojärven alakoulun oppilaat siirtyivät opiskelemaan Sieppijärven alakouluun. Kyläkoulun tulevaisuus näyttää todella hyvältä.

Osuuskunta Sieppijärven kyläverkon rakennuttaman valokuituverkon kautta Sieppijärvi myös tietoliikenteen osalta liittyi huippunopeaan joukkoon.

Vuosi 2018 oli entiseen tapaan vireää ahertamista kylän tulevaisuuden ja kyläläisten viihtyvyyden puolesta. Syyskokouksessa 15.11.2018 kyläyhdistyksen pitkäaikainen (10 vuotta) puheenjohtaja Kari Koivumaa luovutti nuijan Reeta Ikoselle, muuten yhdistyksen hallitus pysyi entisellään.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.