Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

Toimintakertomus Kehittyvä Sieppijärvi ry 2019/ Reeta Ikonen 15.3.2020

KEHITTYVÄ SIEPPIJÄRVI RY VUOSI 2019

Kehittyvä Sieppijärvi ry on Sieppijärven kyläyhdistys, jonka tavoitteena on kehittää kylää, järjestää virikkeitä ja tapahtumia kyläläisille sekä toimia kylän ja kyläläisten edunvalvojana. Rahan kerääminen erilaisilla tapahtumilla kylän yhteisiin hankkeisiin on myös tärkeää, koska kaikkiin hankkeisiin tarvitaan yleensä myös kylän oma rahoitusosuus. Vuonna 2019 meillä oli ?? jäsenmaksun maksanutta jäsentä.

Kevään 2019 vuosikokouksessa palkittiin tuttuun tapaan Vuoden sieppiläinen, mutta häntä ei tänä vuonna valinnutkaan Kehittyvä Sieppijärvi ry:n hallitus, vaan sieppiläiset itse. Vuoden sieppiläistä sai äänestää tekstiviestillä ja WhatsApissa kyläyhdistyksen puhelinnumeroon 24.1. - 28.2.2019. Eniten ääniä sai kyläyhdistyksen puheenjohtajanakin pitkään ja ansiokkaasti toiminut kyläaktiivi Kari Koivumaa. Kehittyvä Sieppijärvi ry on perinteisesti muistanut myös Sieppijärven koulupiiriin syntyviä lapsia, mutta viime vuonna ei syntynyt lapsia.

Vuonna 2019 järjestettiin perinteisinä tapahtumina Vappukokko tapahtuma 30.4., Avoimet kylät-päivän siivoustalkoot Meän kodalla 8.6. sekä Kuusensytytysjuhla ensimmäisenä adventtina 1.12.. Kylän kuuseen hankittiin myös viime vuonna uudet led-valot. Aiempien vuosien tapaan Kehittyvä Sieppijärvi ry järjesti kahvitarjoilun Laavukirkon tapahtumiin ja kahvituksissa talkoilivat ”Sieppijärven enkelit”.

Uusia tapahtumia kylällämme olivat Frisbeegolf-kisat 3.8. ja Meän kodan karaoketanssit 26.7.. Kisoista ???? Meän kodan karaoketansseille sattui ihanan kaunis ja lämmin kesäilta, joka sai ihmiset ihan mukavasti liikkeelle.

Vuoden 2019 toiminnan yhtenä kantavana teemana oli kylässä jo olemassa olevien kohteiden profiilin kehittäminen ja niiden viihtyvyyden parantaminen. Eniten viime vuonna keskityimme Frisbeegolf-rataan, uimarantaan ja Meän kotaan. Frisbeegolf-rata sai mukavasti julkisuuttaa alan harrastajien keskuudessa siellä järjestettyjen kisojen myötä ja Meän kodan karaoketanssit saivat monet Meän kodalle ensimmäistä kertaa. Meän kota on viime kesästä asti ollut myös vuokrattavissa tapahtumiin tai tulisteluun.

Uimarannan kehittämiseksi haettiin kunnalta yhteisöavustusta, joka saatiin kuitenkin vasta uimakauden loputtua ja avustuksen käyttäminen jäi seuraavalle vuodelle. Avustuksen käyttökohteesta järjestettiin kylän Facebook-sivulla äänestys ja eniten ääniä saivat uusien kalusteiden sekä polkuveneen hankkiminen. Uimarannalle hankittiin jo viime kesänä kaksi sup-lautaa, joita kyläläiset voivat vuokrata. Rannalla tehtiin myös maatöitä. Lentopallokenttää tasoitettiin ja rannalle ajettiin lisää hiekkaa. Aikaisen lumen tulon takia maatyöt jäivät vähän kesken.

Viime vuonna keskustelua kylässä herätti Sieppijärven vanhan koulurakennuksen kohtalo. Syyskokouksen keskustelun pohjalta totesimme, että Kehittyvä Sieppijärvi ry toivoisi, että purkamisen sijaan vanhalle korkealle osalle löytyisi muu ratkaisu ja matala osa remontoitaisiin koulun käyttöön.

Vuonna 2019 tehtiin ahkerasti töitä kylän viihtyvyyden eteen. Toteutettiin jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia ja keksittiin myös jotain uutta.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.